Janu Hrušínskému přeskočilo? Divadelní principál promluvil!

Jan Hrušínský 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. března 2020 14:25

Řada lidí možná v posledních týdnech změnila názor na Jana Hrušínského, který zprvu přehnaně reagoval na vyhlášený zákaz divadelní produkce. Někdo si dokonce myslel, že mu přeskočilo. Co k tomu herec a divadelní principál řekl?

Jan Hrušínský zprvu zlehčoval hrozbu koronaviru, když o něm mluvil jako o „lehké chřipce“, už se ale za svá slova omluvil. Tento týden pak informoval, že i z jeho Divadla Na Jezerce se stala manufaktura. 

„Všem přátelům divadla, kteří nám píšou milé vzkazy, slova podpory i rady, co máme v nastalé situaci dělat, moc děkujeme! A těm, kteří se - snad v rozčílení - zapomenou podepsat a doporučují, abychom byli alespoň jednou v životě k něčemu užiteční, vzkazujeme - i my šijeme,“ vzkázal člen slavného hereckého rodu.

U šicího stroje se střídají režiséři, garderobiérky, herci i zaměstnanci. „Všichni šijí pro sebe i pro druhé - a tak si tu, milí přátelé, žijeme,“ konstatuje principál, kterému už dávno nestačí prsty na rukou k tomu, aby spočítal, kolik představení už divadlo zrušilo.

„33 představení jsme zatím museli zrušit a má-li starosta Pavel Novotný pocit, že nám jeblo, tak ano, přátelé, není daleko od pravdy. Srdečně zdravíme i do Řeporyjí. Stýská se nám po vás,“ dodal Hrušínský. 

Témata: Jan Hrušínský