Dagmar Havlová terčem podvodu s rouškami! To je nehoráznost!

Dagmar Havlová šije roušky 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. března 2020 10:52

Dagmar Havlová si vysloužila obdiv za to, jak se zapojila do dobrovolnické pomoci, když začala ve velkém šít roušky. Právě kvůli nim se ale rovněž stala terčem nehorázného podvodu. Co se stalo?

Dagmar Havlová v sobě bývalou první dámu v těchto těžkých chvílích nezapře. Od prvního dne se pustila do šití roušek, které byly obzvlášť v prvních dnech „koronavirové krize“ nedostatkovým zbožím. 

Populární herečka jich se spolupracovnicemi vyrobila už několik set a zdůrazňuje, že za ně rozhodně nic nechce. „Šijeme a rozdáváme roušky, to znamená, že je dáváme zadarmo. Nikdy jsme žádnou roušku neprodali a ani nehodláme prodat,“ deklarovala na videu na instagramovém profilu.

Její dobročinné iniciativy se rozhodli využít podvodníci. Objevil se totiž internetový obchod nabízející roušky, antibakteriální gely a další zdravotnické ochranné pomůcky a zaštítil se mj. recenzí od Dagmar Havlové. 

„Zneužil dokonce i fotografie Dagmar Havlové pořízené pro zcela jiné účely s fiktivním jménem a tvrzením, že na stránkách nakupuje a vřele ho doporučuje,“ uvedla právnička Adéla Šípová. Na obchod a jeho provozovatele bylo podáno trestní oznámení.

Témata: Dagmar Havlová