Ivana Gottová se zlobí? Použili jméno Gotta a NIC JÍ NEŘEKLI!

Karel Gott s manželkou Ivanou 8

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. března 2020 8:26 | Aktualizováno: 24. března 2020 12:25

Ivana Gottová se od října pečlivě stará o odkaz zesnulého manžela a snaží se mít přehled o všem, co se ho týká. Určitě jí neuniklo ani to, že v jedné televizi použili jméno Karla Gotta, aniž by jí o tom řekli.

Od říjnového úmrtí Karla Gotta (†80) bývalo zvykem žádat vdovu o svolení v případě, že chtěl kdokoliv operovat s jeho jménem. Ivana Gottová takhle v uplynulých měsících zatrhla řadu vzpomínkových koncertů.

Česká televize, která včera spustila archivní kanál ČT 3 pro starší diváky, se pozůstalých nijak neptala. Zdroj webu ahaonline.cz uvedl, že to nebylo potřeba, stanice totiž vysílá archivní pořady, ke kterým má všechna práva. „Nijak se jménem ani podpisem pana Gotta nepracujeme, to bychom samozřejmě pozůstalé oslovili,“ hájí se dramaturg.

„Pořady s Karlem Gottem zcela jistě na tento kanál patří a jsem rád, že jsou klenotem archivu České televize,“ řekl zmíněnému serveru generální ředitel České televize Petr Dvořák. Ivana Gottová se tedy může zlobit, ale to je tak všechno.

O spuštění nového kanálu vás stars24.cz informoval. Nová stanice je určena seniorům, na které ČT cílí i skladbou programu. Kromě koncertů Gotta jde např. o legendární seriály z pera scénáristy Jaroslava Dietla.

Témata: Ivana Gottová Karel Gott Česká televize