Xindl X, Vojta Dyk, Hrůza… České hudebníky koronavirus nezastavil!

Xindl X (foto: Dalibor Konopáč) 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. března 2020 21:59

Čeští hudebníci přišli kvůli vládním nařízením o koncerty, stále se však snaží dostat muziku ke svým fanouškům. Novými písněmi se pochlubili písničkář Xindl X nebo zpěvák Michal Hrůza.

Michal Hrůza v písni a klipu Světlo do tmy vyzývá posluchače, aby pečovali o své vztahy, sebe samé a nezapomínali na světlo. Vzhledem k vládním opatřením proti šíření koronaviru dostal přesah také text společné písně a klipu Jany Kirschner a Vojty Dyka Na okamih.

"V posledních dnech mám pocit, že lidé zoufale potřebují slyšet něco pozitivního, alespoň kousek dobré zprávy. Doufám, že se nám to podařilo a toto bude ta dobrá zpráva i pro všechny muzikanty, kteří, podobně jako mnozí jiní umělci, jsou závislí od živých vystoupení a koncertů a netuší, co s nimi bude. Musíme ale spojit síly a tvořit," svěřila se Kirschner.

Klipy k aktuální situaci nabízejí i další hudebníci. Například skupina Mirai nabádá k zodpovědnosti videoklipem Dej si roušku. Xindl X zase v písni Roušky zkritizoval vládu, zároveň se ale dostal do konfliktu s Michalem Davidem.

Jak vás stars24.cz informoval, slavnému hitmakerovi se nelíbil fakt, že písničkář pro ni použil jeho slavnou melodii z písně Colu, pijeme colu.

Témata: Xindl X Vojtěch Dyk Jana Kirschner Michal Hrůza (zpěvák)