Lucie Bílá to nevzdává: Roušky šije pro pocit, že…!

Lucie Bílá 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. března 2020 9:00

Lucie Bílá se tento týden prakticky od první chvíle zapojila a začala šít roušky pro zdravotníky, kteří akutní nedostatek ochranných pomůcek pociťovali nejvíce. Zpěvačka v tom pokračuje navzdory tomu, že to má své limity.

Lucii Bílé se v současné situaci, kdy nemůže provozovat svou profesi, náramně hodí, že se v mládí vyučila dámskou krejčovou. Prakticky ihned vytáhla šicí stroj a začala vyrábět roušky pro potřebné. Teď už ale přiznává, že si naložila hodně.

„Vím, že je v Kladenské nemocnici 2,5 tisíce lékařů, sestřiček a zdravotnického personálu, vím, že i kdybych šila 26 hodin denně, není v mých silách tolik roušek ušít, ale šiju a šiju a šiju a uklidňuje mě to,“ svěřila se na instagramu.

Populární zpěvačka přesto nehodlá polevit a v produkci roušek pokračuje dál. „Mám tak pocit, že jsem platná a že jen nesedím a nečekám, co přijde… Posílám pohlazení všem švadlenkám naši milované země,“ dodala.

Ostatně tatínek Lucii vždycky říkal, aby dělala řemeslo, i když ona si nakonec vybrala něco jiného. Už několikrát jsme se ale přesvědčili, že jí ruční práce rozhodně nedělá problém.

Témata: Lucie Bílá