Zeman se v projevu opřel do Hrušínského: Herec to nenechal bez odezvy!

Jan Hrušínský 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. března 2020 15:03 | Aktualizováno: 21. března 2020 14:46

Miloš Zeman si ve čtvrtečním projevu neodpustil zmínku o slovech Jana Hrušínského, ačkoliv herce konkrétně nejmenoval. Divadelní principál se ale nedal a vyjádření hlavy státu nenechal bez odezvy.

Jan Hrušínský minulý týden vzbudil velký rozruch, když v souvislosti s vládními opatřeními mluvil v první řadě o likvidaci Divadla Na Jezerce. Později se ale za špatně zvolená slova o „lehké chřipce“ omluvil. Přesto je dál terčem kritiky.

Do člena slavného hereckého rodu si rýpl také prezident Miloš Zeman ve svém včerejším projevu, v němž mimo jiné vyzval herce, aby navzdory zákazu vyrazili na návštěvu do domova důchodců. 

„Chtěl bych vás vyzvat, abyste se vyhnuli dvěma extrémům. První spočívá v tom, že tuto epidemii budete zlehčovat. Například jakýsi divadelní principál zcela nedávno prohlásil, že koronavirus je jenom lehká chřipka, a kritizoval opatření vlády. Druhý extrém pak spočívá v tom, že propadnete panice a strachu,“ prohlásila hlava státu.

Hrušínský to nenechal bez reakce a na facebooku sdílel fotografii slov, která pan prezident před necelými pěti lety napsal do pamětní knihy Divadla Na Jezerce. „Nemáte dotace. A proto jste dobří. Bylo by proto dobré, kdybyste už nějaké dotace dostali,“ stojí v ní napsáno.

Témata: Jan Hrušínský Miloš Zeman