Dagmar Havlová šije roušky ve velkém: Pokračujeme, vzkázala po první várce!

Dagmar Havlová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. března 2020 8:29

Bývalá první dáma Dagmar Havlová jde příkladem. Už před několika dny se pustila do šití roušek, kterých je všude nedostatek. První várku už předala potřebným, s výrobou ale rozhodně nekončí.

Jak už vás stars24.cz informoval, do šití roušek se pustila také Dagmar Havlová, bývalé první dámě totiž není lhostejná současná situace v naší zemi, kde je akutní nedostatek ochranných pomůcek. Nejvíce chybí pochopitelně zdravotníkům.

Právě jim včera přišla první zásilka roušek od oblíbené herečky, která se tím pochlubila na sociální síti. „Zdravotníci z Homolky v rouškách z materiálu z Dělostřelecké. Hodně zdraví a štěstí,“ napsala.

Úsilí ale vdova po zesnulém exprezidentovi vyvíjí nadále. „Pokračujeme a děkujeme všem za pomoc při shánění bavlny, pomoc při stříhání, žehlení, šití. Jste úžasní lidé. Ať žije pospolitost a občanská společnost,“ vzkázala lidem.

Již o víkendu Havlová poděkovala všem zdravotníkům, všem prodavačkám a ostatním, kteří nemohou zůstat doma a vykonávají pro ostatní svou práci dál. Uvědomuje si zkrátka, že situace není jednoduchá. 

Témata: Dagmar Havlová