Nové případy: Koronavirus má boxer Lukáš Konečný! Jak se cítí?

Lukáš Konečný 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. března 2020 11:50

V Česku dnes ráno přibyli další lidé nakažení koronavirem, mezi nimi také boxer Lukáš Konečný. Bývalý úspěšný sportovec s možností nákazy počítal už včera. Testy nákazu potvrdily.

Nákazu koronavirem potvrdil první známý Čech, někdejší boxerský mistr světa a nyní ústecký komunální politik Lukáš Konečný. „Jsem v domácí karanténě, cítím se dobře a jsme v kontaktu s lidmi z hygieny. Uvědomuji si, že nemůžu být v kontaktu s dalšími lidmi,“ řekl Konečný ČTK.

O možnosti nákazy se rozepsal už včera na sociální síti. „Do úterního rána 10.3. jsem byl pravidelně v kontaktu s jedním kamarádem. V úterý mi volal, že se necítí dobře a už jsem ho neviděl. V sobotu večer mi volal a oznámil, že má koronavirus,“ začal úspěšný sportovec.

„Následně mi volali i z hygieny a v neděli v 9:30 ráno mi udělali odběry. Nikdo mi nepřikázal karanténu, byť jsem se na to ptal jak při hovoru z hygieny, tak při osobních odběrech!“ divil se. Následně se omluvil všem, které od soboty potkal s tím, že nic nevěděl. V neděli už si jen vyřídil nezbytné pracovní záležitosti, ale dával si pozor, aby s nikým nebyl v kontaktu.

Na jeho osobním facebookovém profilu se prý rozjela diskuze o tom, že musí být v karanténě. „Když jsem oponoval a žádal o odkazy na zmíněný příkaz, vyhlášku atd., tak nic. Nikde nenajdete nic konkrétního. Něco, z čeho i hloupý jedinec pochopí, co smí a nesmí,“ konstatuje boxer.

Našel prý jen samá neurčitá vyjádření. „Lidé mi volají, že kvůli mě musí být v karanténě… Proč? Vždyť ani já nejsem! Ano, víceméně jsem, ale naordinoval jsem si ji sám, abych chránil své okolí a vyhnul se útočným vyjádřením,“ uvedl. „Cítím se naprosto fit. Nemám žádné příznaky,“ dodal ještě.

Témata: Lukáš Konečný