Nečekaná smrt Evy Pilarové: Říkala ŽE JE V POHODĚ! A potom...

Eva Pilarová oslavila loni v říjnu 55 let na scéně, kde jí mimo jiné hostovali i Wohnouti. Nyní se karta otáčí, a Eva hostuje Wohnoutům 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. března 2020 10:20

Zpráva o smrti zpěvačky Evy Pilarové zasáhla před několika dny celé Česko. Truchlí nejen veřejnost, ale i slavné osobnosti. Těm přitom ještě pár dní před smrtí říkala, že se cítí dobře!

Zpráva o úmrtí Pilarové zaskočila například zpěváka Aleše Brichtu, kterým byl jejím dlouholetým kamarádem. Loni 6. října byla Pilarová jedním z hostů na oslavách jeho narozenin na koncertu ve Foru Karlín.

"My jsme spolu komunikovali neustále, protože chtěla abych na jejím koncertu k šedesáti letům na scéně s ní zase zazpíval duet Dávno. Neustále se to vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu překládalo, ale minulý týden mi říkala, že už je to v pohodě," prozradil Brichta. 

Za velkou profesionálku označil Pilarovou Karel Vágner, kapelník její bývalé doprovodné skupiny. "Eva byla zpěvačka s obrovským rozsahem a pokud byla v pořádku, tak vůbec nevěděla, co je to zazpívat falešný tón, zpívala naprosto čistě a měla obrovský rozsah a jako kapela jsme s ní měli výtečný vztah," uvedl Vágner.

"Rodina Pilarových na mě měla velký vliv, protože když jsem se učil nástrojářem v Mladé Boleslavi, přijel Orchestr Gustava Broma a na jeho koncertu mě tak fascinoval basista Milan Pilar, muž Evy Pilarové, že jsem sundal holubince ze staré tátovy basy a začal jsme se na ni učit," dodal.

Smutek nad odchodem Pilarové vyjádřila i její pěvecká kolegyně Helena Vondráčková. "Tahle smutná zpráva mne zastihla ve Varšavě, odkud se právě vracím do Čech a je mi to velmi líto. Eva byla pro mě v mých začátcích a také později velkým pěveckým vzorem a vždy jsem ji jako zpěvačku obdivovala," prohlásila.

Témata: Eva Pilarová