Leoš Mareš reaguje na osobní prosbu ministra: Prosí lidi, aby si zakryli nos a ústa!

Leoš Mareš 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. března 2020 14:01 | Aktualizováno: 16. března 2020 21:58

Stát se snaží do osvěty týkající se ochrany veřejného zdraví zapojit i celebrity. Leoše Mareše napřímo oslovil ministr vnitra, který ho požádal, aby prostřednictvím sociální sítě spoluobčany o něco poprosil.

Představitelé státu se snaží apelovat na občany, aby dělali všechno pro to, aby zabránili dalšímu šíření nového koronaviru. Ministr vnitra Jan Hamáček dnes ve videu zveřejněném na twitteru apeloval na lidi, aby si na veřejnosti zakrývali ústa a nos. Pokud není k dispozici rouška, je možné použít šálu nebo šátek.

Předseda ČSSD se rovněž obrátil na Leoše Mareše, aby lidi vyzval k tomu samému. Moderátor to přiznal na instagramu. „Musím říct, že mě překvapila jedna věc. Právě mi volal ministr vnitra Hamáček a poprosil mě, jestli bych vám neřekl to o těch rouškách,“ neskrýval překvapení.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Leoš Mareš (@leosmares), Bře 16, 2020 v 3:31 PDT

„Musím říct, že zněl hrozně lidsky a hrozně příjemně a vlastně měl jedinou prosbu. Než přivezou všechny ty roušky a respirátory, aby lidé prostě vyráželi ven s čímkoliv kolem pusy,“ prozradil obsah rozhovoru.

„Ať si tam dají šátek, říkal, nebo šálu, cokoliv. A pokud samozřejmě roušku máte, tak si ji vezměte. Hrozně mě o to poprosil a já si myslím, že je to pravda, tak vám to říkám. Já vím, že to víte, ale prostě to říkám,“ uzavřel Mareš video.

Témata: Leoš Mareš