Dagmar Havlová reaguje na koronavirus: Vzkaz hodný první dámy!

Dagmar Havlová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. března 2020 10:48 | Aktualizováno: 16. března 2020 19:36

Dagmar Havlová má z dob působení v roli první dámy mnoho zkušeností s tím, jak komunikovat s občany. V současné situaci se rozhodla je využít a na sociální síti sdílela vzkaz, který je hodný manželky prezidenta. O co lidi prosí?

Předávání filmových cen Český lev stihlo proběhnout ještě před zákazem konání takových akcí. Dagmar Havlová na něm zkolabovala a všichni se báli o její zdraví, teď už se ale ona obává o zdraví všech ostatních. Hrozbu nákazy koronavirem nebere na lehkou váhu.

„Děkuji všem zdravotníkům, všem prodavačkám, kurýrům, zkrátka všem, kteří nemohou zůstat doma a vykonávají pro ostatní svou práci dál. Děkuji všem mladým lidem, že se chopili iniciativ spojených s pomocí starším lidem, či sestřičkám v nemocnicích, kterým nemá kdo hlídat děti,“ napsala na sociální síti.

Sama bývalá první dáma podle svých slov přiložila ruku k dílu. „Dnes jsme s dcerou pomohly jedné stařence. Alespoň v nabídce nákupu,“ svěřila se manželka zesnulého exprezidenta.

Na závěr připojila jasný vzkaz. „Pomáhejme si, prosím. Pomáhejme si a buďme zodpovědní nejen k sobě, ale i k druhým. Věřím, že touto zkouškou projdeme co nejdřív,“ dodala Havlová.

Témata: Dagmar Havlová