Eva Pilarová (†80): Takhle proběhly její poslední chvíle!

Eva Pilarová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. března 2020 8:28

V sobotu nás opustila Eva Pilarová, která poslední měsíce strávila v péči zdravotníků a později řádových sester boromejek. Jak proběhly její úplně poslední chvíle? Prozradil to manžel Jan Kolomazník.

Určitě vám o víkendu neunikla zpráva o úmrtí zpěvačky Evy Pilarové (†80), informoval o tom také stars24.cz. Legendární zpěvačku dlouhodobě trápily zdravotní potíže, po převozu z nemocnice strávila poslední dny života v Domově svatého Karla Boromejského v pražských Řepích.

„Eva byla silně věřící a tam byla mezi svými. Tlumili jí obětavě bolesti, takže netrpěla,“ prozradil webu blesk.cz její manžel Jan Kolomazník, kterému bylo navzdory zákazu umožněno, aby se svou ženou strávil poslední chvíle.

Podle jeho slov to trojnásobná Zlatá slavice brala tak, jak to je. „Nenaříkala, byla statečná a smířená. Chodil za ní kněz Marián Pospěcha, s nímž si domluvila, že ji i pochová,“ popisuje manžel zpěvačky.

Poslední rozloučení vzhledem k současným opatřením neproběhne, ale v plánu je zádušní mše v bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Strahově, kam Eva chodila na modlitby každý týden. „Evu nechám zpopelnit a se mší počkáme, až pominou zákazy kvůli koronaviru,“ dodal Kolomazník.

Témata: Eva Pilarová