Zemřela Eva Pilarová (†80): Zdraví ji trápilo několik měsíců!

Eva Pilarová 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. března 2020 8:23 | Aktualizováno: 14. března 2020 13:07

Ve věku 80 let zemřela legendární zpěvačka Eva Pilarová. Informaci o jejím úmrtí přinesl dnes ráno web deníku Blesk. Několikanásobnou Zlatou slavici trápilo zdraví posledních několik měsíců.

Evu Pilarovou trápily vážné zdravotní potíže od loňské operace ledvin. Lékaři ji před časem nechali přesunout z nemocnice na pražském Karlově náměstí do Domova svatého Karla Boromejského v pražských Řepích, kde se o ni staraly řádové sestry.

Pilarová se narodila 8. srpna 1939 v Brně jako Eva Bojanovská. Zpívala už od dětství, koncem 50. let začala na brněnské JAMU studovat operní zpěv, v roce 1960 ale školu opustila a nastoupila do pražského divadla Semafor. Během následujících let třikrát zvítězila v anketě Zlatý slavík.

Jejím prvním manželem byl v letech 1960–1964 hudebník Milan Pilar, jehož příjmení nosila až do smrti. Společně s ním měla syna Milana. Od roku 1984 je jejím manželem tanečník Jan Kolomazník, který ji do poslední chvíle navštěvoval. 

Kolomazník ještě před pár dny promluvil o tom, jak se jí daří. „Má větší chuť k jídlu, u boromejek naštěstí dobře vaří, na milovanou vepřovou panenku na minutku si ale bude muset ještě počkat,“ prozradil Kolomazník, který už by legendární zpěvačku měl zase rád doma.

Témata: Eva Pilarová úmrtí