Zemřela Dana Zátopková (†97): Martha Issová to obrečela, zahrála si ji ve filmu!

Martha Issová 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

13. března 2020 12:20

Smrt Dany Zátopkové zasáhla i herce, kteří si zahráli ve filmu Zátopek. Legendární sportovkyni v něm ztvárnila Martha Issová. Jak reagovala na dnešní smutnou zprávu?

Jak vás stars24.cz dnes informoval, ve věku 97 let zemřela legendární atletka a olympijská vítězka v hodu oštěpem Dana Zátopková. Už se tak nedožila premiéry již dotočeného filmu Zátopek o jejím manželovi Emilovi, ve kterém ji samotnou ztvárnila Martha Issová.

Známá herečka si se slavnou sportovkyní ještě stihla o filmu upřímně popovídat a přiznala, že to nebylo vždy úplně příjemné. „Baví se se mnou velmi vřele, i když mi díky svému břitkému humoru dala při našem prvním setkání docela čočku,“ nechala se před časem slyšet.

Daně se prý nápad natočit o sportovním páru film moc nezamlouval. „Říkala mi, že když se o nápadu na film poprvé dověděla, tak byla zuřivě proti tomu, ale teď už jí ten zuřivý odpor trochu pustil a máme si prý dělat, co chceme,“ vysvětlila Issová.

Marthu informace o smrti Zátopkové rozplakala. „Zasáhlo nás to, manželka pláče,“ prozradil webu idnes.cz její manžel a režisér filmu David Ondříček. „Slíbili jsme Daně, že ji vezmeme na slavnostní premiéru a po projekci ji divákům ukážeme, těšila se na to,“ dodal.

Témata: Martha Issová Dana Zátopková