Karel Gott terčem závistivé kritiky! Zeman nešetřil ostrými slovy!

Karel Gott 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. března 2020 18:45

Karel Gott sice opakovaně vítězil v anketách popularity, měl však i spoustu kritiků. Právě na jejich adresu pronesl v nedávném rozhovoru ostrá slova prezident Miloš Zeman, který letos zpěváka posmrtně vyznamená.

Miloš Zeman o víkendu oslavil sedm let v prezidentském úřadu koncertem, na kterém zazněly písně zesnulého Karla Gotta. Hlava státu o mnohonásobném Zlatém slavíkovi promluvila v nedávném rozhovoru pro slovenský deník Pravda.

Zeman v něm mluvil o závisti neúspěšných vůči úspěšným. “Když se mě ptáte na umělce, tak nezpochybnitelným kritériem je sledovanost jejich vystoupení. A co vidíme? Zažívám to na příkladě Karla Gotta, kterému tento rok udělím nejvyšší české státní vyznamenání in memoriam,” prohlásil dle webu Pražského hradu.

“Četl jsem už několik komentářů závistivých, 'zamindrákovaných' impotentů, kteří v životě nic nedokázali, a jeden z nejlepších zpěváků v Česku, dokonce možná nejlepší, je terčem jejich závistivé kritiky,” přiznal Zeman.

Prezident mluvil o Gottovi i o víkendu na Hradě. Tamní koncert označil za “výraz úcty k největšímu českému zpěvákovi, který od něj 28. října zcela zaslouženě obdrží nejvyšší české vyznamenání, tedy Řád Bílého lva I. třídy”.

Témata: Miloš Zeman Karel Gott