Karel Gott NEMĚL TALENT? Zdeněk Troška Mistra nešetřil!

Karel Gott 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. března 2020 10:18

Zesnulý zpěvák Karel Gott byl všestranný umělec. Kromě hudby se věnoval i malování a zahrál si i v několika filmech. Režisér Zdeněk Troška ale nyní prozradil, že hercem ve skutečnosti nebyl.

Karel Gott je většině lidí znám především jako zpěvák. Ve skutečnosti ale byl všestranným umělcem, maloval a dokonce si i zahrál v několika filmech.

Jeho zřejmě nejznámější rolí je angažmá v Dědictví aneb kurvahošigutntag, kde si zahrál jak jinak, než sám sebe. Ani zdaleka se ale neobjevil jen tady.

Milovníci pohádek zajisté věcí, že se objevil i v pohádce Z pekla štěstí 2. A v roce 2018 se objevil i ve snímku Když draka bolí hlava, který se ale příliš nepovedl.

Gott si ale zahrál i v v Nestydovi nebo sitcomu Comeback. A objevil se také  v povídkovém cyklu Škoda lásky.

Jeho největší rolí je Jiří Švanda v muzikálu Hvězda padá vzhůru z roku 1974. Zdaleka ale nešlo o první počin před kamerou.

Ten si Gott střihnul v roce v roce 1964 v muzikálu Kdyby tisíc klarinetů. Objevil se ale i v Komedii s klikou, v Mučednících lásky a v dalších českých snímcích.

Navzdory tomu ale hereckým talentem neoplýval. "Karel herec nebyl. Ale snažil se a byl před kamerou úžasný," řekl pro extra.cz Zdeněk Troška.

"On měl rád lidi. Byl vzdělaný, protože miloval historii, měl v sobě skromnost a strašně rád rozdával radost. Takový člověk se rodí jednou za tisíc let," dodal.

Na to, jaká hvězda Gott byl, ale prý neměl vůbec žádné požadavky. Naopak byl podle režiséra úslužný, vnímavý a vždy naprosto perfektně připravený. 

Témata: Karel Gott Zdeněk Troška