Jiří Schmitzer získal dalšího Lva: Tohle ho potěšilo!

Jiří Schmitzer

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. března 2020 16:22

Jiří Schmitzer si včera večer došel do Rudolfina pro čtvrtého Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. Během děkovné řeči prozradil, proč mu rozhodnutí akademiků udělalo takovou radost.

Oba Staříci ze stejnojmenné roadmovie se pro Českého lva včera nedostavili. Jak vás stars24.cz informoval, Ladislav Mrkvička kvůli přetrvávajícím zdravotním potížím v Rudolfinu absentoval. Jeho parťák ovšem dorazil a pro sošku si na jeviště přišel.

Jiří Schmitzer chápal rozhodnutí akademiků jako ocenění práce celého kolektivu. „Všechny, kdo pracují na filmu, spojuje jediný cíl, aby udělali dobrou věc. A pokud tady stojím, tak je to velmi potěšující, že se mi to povedlo, že si to nemyslím jenom já,” prohlásil v děkovné řeči.

Syn Jiřího Sováka tak obohatil svou již tak bohatou sbírku. Na jeho prvního Lva už se pořádně práší, získal ho totiž již v roce 1997 za snímek Bumerang. V novém tisíciletí pak získal sošku za filmy Kráska v nesnázích (2006) a Jako nikdy (2013). 

Večer ale jinak ovládlo Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula, které proměnilo hned osm z 11 nominací. Staříky pak překonala komedie Vlastníky se třemi soškami. 

Témata: Jiří Schmitzer