Tomáš Holý (†21) zemřel před 30 lety: Lucie Bílá na něj nezapomněla!

Tomáš Holý krátce před úmrtím 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. března 2020 14:25

Proslavilo ho herectví, on se mu ale v dospělosti už věnovat nechtěl. Osud si ovšem nepřál, aby Tomáš Holý udělal díru do světa také v jiném oboru. Na den přesně před 30 lety zemřel při tragické autonehodě.

Na den přesně před 30 lety vyhasl pár dní před 22. narozeninami život nejslavnějšího českého dětského herce Tomáše Holého (†21). 8. března 1990 došlo k tragické dopravní nehodě na silnici mezi severočeskými obcemi Kytlice a Polevsko.

Holý tou dobou již několik let ve filmech nehrál. V roce 1982 si Holý ještě zahrál v třináctidílném německém televizním seriálu Připoutejte se, letíme nad Atlantidou, po němž pověsil herectví na hřebík. Po absolvování gymnázia začal studovat práva. 

V době jeho tragické autonehody byla jeho tehdejší přítelkyní zpěvačka Lucie Bílá, která jeho smrt nesla velmi těžce a dodnes na svého bývalého přítele vzpomíná a ráda o něm vypráví.

Svého času bavil Tomáš Holý u televizí celý národ jako roztomilý klučina s odzbrojujícím úsměvem. Exceloval v úspěšných rodinných televizních filmech Jak vytrhnout velrybě stoličku nebo Jak dostat tatínka do polepšovny. Stal se hereckou hvězdou, již jako dítě ale věděl, že hercem být nechce.

Témata: Tomáš Holý Lucie Bílá