Dnes se na Hradě koná Pocta Gottovi: Co na ni říká Ivana Gottová?

Karel Gott s manželkou Ivanou 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. března 2020 11:00

S pořádáním koncertů na počest Karla Gotta to není jednoduché, vdova se snaží o nich mít přehled. Dnes se jeden vzpomínkový koncert koná na Pražském hradě. Co na něj říká Ivana Gottová?

Prezident Miloš Zeman dnes se svými příznivci oslaví sedm let ve funkci prezidenta. Jako každoročně pro ně na Pražském hradě přichystal koncert, na který je pozváno několik set hostů. 

„Na úvod koncertu pronese pan prezident projev, následně zazní hity Karla Gotta v podání Mariana Vojtka, Bohuše Matuše a Jana Kopečného,“ uvedl mluvčí Jiří Ovčáček. Koncert Zeman nazval Můj sedmý rok s vámi, podtitul zní Pocta Karlu Gottovi. Loni Zemanovi k výročí inaugurace zazpívala francouzská šansoniérka Mireille Mathieuová.

Právo pořádat akce na počest Karla Gotta (†80) měla dosud vyhrazené vdova Ivana Gottová, která před nedávnem ohlásila dva prosincové koncerty v pražské O2 aréně. O koncertě na Hradě ale nevěděla.

„Nemáme jedinou informaci o chystaném koncertu,“ řekla deníku Blesk rodinná mluvčí Aneta Stolzová. Není to poprvé, co ji nepříjemně překvapil Pražský hrad. Loni v listopadu ji zklamalo jednání mluvčího Jiřího Ovčáčka, který na sociální síti zveřejnil soukromou korespondenci mezi prezidentem a manželkou zpěváka.

Témata: Karel Gott Miloš Zeman Ivana Gottová