Sexistický Marek Eben? Loňská kauza má zajímavou dohru!

Moderátoři StarDance Marek Eben a Tereza Kostková 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. března 2020 14:24

Marek Eben byl během loňského roku kritizován za své výkony během přímých přenosů StarDance. Ke kauze se nyní vrátil člověk, který ji spustil. Filmový kritik Kamil Fila řekl, jak to přesně myslel.

Během loňské řady taneční soutěže StarDance vzbudil rozruch filmový kritik Kamil Fila, který se pustil do populárního moderátora Marka Ebena. Mimo jiné tvrdil, že je podle jeho názoru sexistický a patří do starého železa. S odstupem několika měsíců se ke kauze vrátil v rozhlasovém pořadu Osobnost Plus. 

Něco podobného prý zažil, když kritizoval režiséry Zdeňka Trošku a Filipa Renče. „Většinou to vzniká úplně omylem nebo náhodou, protože pro mě to byl jeden víkendový sloupek v novinách,“ vysvětlil publicista.

„Máte dodat článek do novin a zjistíte, že se lidi baví o StarDance a že už poměrně dost žen se ozývá vůči tomu, jakým způsobem Marek Eben zvláštním způsobem lichotí ženám a že to nemusí přijmout jako lichotku. Tak jsem to prostě nějak sepsal dohromady a vlastně mi ani nešlo o toho Marka Ebena, spíš o to, jak se někdy chovají zasloužilí starší moderátoři,“ popsal Fila.

Se samotným moderátorem prý žádný problém nemá. „Uznávám ho jako výborného písničkáře. My ani nemáme jinou moderátorskou hvězdu, která dovede takhle uvádět pořady. Jenom si prostě člověk všimne, že v desítkách případů on řekne něco, co už působí za nějakou hranou. Mně přijde, že on by to dokázal bez toho,“ konstatuje.

„Nemyslím si, že je to jeho integrální součást, že Marek Eben je zavilý sexista, který to dělá schválně a chce ženám ubližovat. On podle mě ani netuší, že se jich to může dotknout. Já bych ale nechtěl, aby někdo vyštvával Marka Ebena z jeho činnosti,“ dodal Fila. 

Témata: Marek Eben