Jaromír Jágr zvažuje KONEC: Miluju to, ale…

Jaromír Jágr na Kladně (3.2.2018) 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. března 2020 12:09

Jaromír Jágr už pár hodin řeší otázku, kterou řešit nechtěl. Po páteční porážce v posledním ligovém utkání je ve hře konec jeho hokejové kariéry. Bude ještě hrát sport, který miluje?

Je hodno obdivu, že Jaromír Jágr i po 48. narozeninách, které oslavil před několika týdny, nadále hrál nejvyšší českou hokejovou soutěž. Včera ale možná odehrál poslední utkání bohaté kariéry. Jeho Kladno po jeho skončení sestoupilo z extraligy, což slavný útočník těžce nesl.

Novináři z něj pochopitelně hned po zápase páčili odpověď na otázku, jestli bude v kariéře pokračovat. Skleslý Jágr ze sebe zprvu moc slov nevysoukal. „Nemám tušení… Uvidíme,“ řekl dle webu isport.blesk.cz. Pak se ale o své budoucnosti rozmluvil.

„Opravdu nevím. Hokej dál miluju, vím, že je to rok od roku náročnější… Byl jsem zvyklý na to, že tyhle klíčové zápasy jsem dokázal odehrát daleko lépe než tentokrát. Pomohl jsem vyhrát. V téhle situaci už nejsem, takže chuť do hokeje je menší než třeba před deseti lety. To je samozřejmé. Ale všechno záleží, jestli najdu smysl dál pokračovat,“ svěřil se.

Obecně se ale předpokládalo, že legendární hokejista bude hrát do 50 let, tedy minimálně další dva roky. Teď ale bude hledat novou motivaci. „Říkám, musím najít smysl hrát v české lize,“ dodal Jágr. 

Témata: Jaromír Jágr