František Nedvěd je po operaci srdce! Jak se mu vede?

František Nedvěd

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. března 2020 8:29

František Nedvěd má za sebou životně důležitou operaci srdce, s nímž měl dlouhodobé zdravotní potíže. V pražském IKEM ho operoval známý kardiochirurg Jan Pirk, který prozradil, jak se pacientovi vede.

Jak už vás stars24.cz informoval, populární písničkář František Nedvěd měl tento týden podstoupit dlouho plánovanou a nezbytně nutnou operaci srdce, které už mu údajně fungovalo jen na 30 %.

Doktoři mu měli udělat minimálně trojitý bypass, aby se neopakoval prosincový kolaps. Na druhý svátek vánoční se hudebníkovi udělalo zle. Sanitka ho odvezla do pražského IKEM, kde mu z těla vypumpovali 16 litrů vody. Na stejném místě nyní provedli operační zákrok.

Operaci měl na starost sám profesor Jan Pirk, který webu blesk.cz prozradil, jak to celé dopadlo. „František Nedvěd byl na sále kolem pěti hodin, jak to u těchto operací bývá. Udělali jsme mu čtyři bypassy. Přesně tak, jak jsme měli v plánu,“ řekl.

Na koncerty si však mladší člen slavného bratrského dua musí výhledově nechat zajít chuť. „Teď je pacient na pooperačním pokoji a je o něho po všech stránkách postaráno. Týden si poleží po operaci v nemocnici a potom ho čeká bezpodmínečně minimálně třítýdenní rehabilitace,“ dodal Pirk.

Témata: František Nedvěd