Zdeněk Pohlreich se VYSMÁL CELEBRITÁM! Tuhle hrůzu zažil u Jiřiny Bohdalové!

Zdeněk Pohlreich 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. března 2020 12:21 | Aktualizováno: 3. března 2020 19:33

Zdeněk Pohlreich za poslední roky prošel řadou televizních show. Mezi ty šílenější by se ale zřejmě dalo zařadit jeho vaření s celebritami. To, co někdy vařily, ho totiž udivuje dodnes.

"Tady by se daly jmenovat hromady věcí různých autorů. Věřím, že například Jiřina Bohdalová a Lenka Kořínková musely své knihy prodávat ve stotisícových nákladech. Dnes je to totální sci-fi. Doba se změnila, dřív vařily celebrity, dnes se menší celebritky staly přímo z kuchařů," přiznal pro MF Dnes Pohlreich.

Dodal, že to považuje za změnu správným směrem, protože radit s vařením by měl ten, kdo to umí. "Tehdejší praxe byla poplatná době. Vzpomínám si, že když jsem hned zkraje 90. let přijel zpátky z ciziny, dělal jsem přicmrndávku v jednom pořadu, kde vařily známé osobnosti," vzpomíná.

Se štábem tehdy objížděl domácnosti celebrit, které před kamerou vařily. Vybavil si například si Jiřinu Bohdalovou, Jana Rosáka, Dagmar Havlovou, nebo u Petra Novotného Aloise Náhlovského.

"Teď mi dokonce naskakují i některé recepty. U paní Bohdalové jsme vařili paví oka. Byl to řízek, v němž bylo do závitku zabalené kiwi, to celé přišlo do trojobalu a usmažilo se to. Po rozkrojení to opravdu vypadalo jako paví oko. Nemá smysl se ničemu z toho smát. Takhle to tehdy chodilo. Byli to miláčci národa a lidi zajímalo, ať dělali v televizi cokoli," zhrozil se kuchař.

Témata: Zdeněk Pohlreich