Zpěvák Marek Ztracený: Víte, jak se skutečně jmenuje?

Ztracený, Marek 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. března 2020 10:15 | Aktualizováno: 1. března 2020 13:23

Zpěvák a skladatel Marek Ztracený, který se narodil 26. února 1985, odstartoval svoji kariéru, v níž už stihl zažít vrcholy i pády, v roce 2008 singlem Ztrácíš. Ten se brzy po vydání stal jedním z nejhranějších hitů v tuzemských rádiích. Ztracený má dnes na svém kontě pět studiových alb a je také držitelem několika hudebních ocenění, písně skládá i pro ostatní interprety.

Hudebník (vlastním jménem Miroslav Slodičák) původem z Železné Rudy na Šumavě se po vystudování Konzervatoře Jaroslava Ježka v Praze nějaký čas živil hraním po barech. Na výsluní popularity jej vyneslo jeho debutové album Ztrácíš se stejnojmenným singlem, díky němuž se Ztracený stal také objevem roku v hudební anketě Český slavík.

V roce 2009 vydal druhé album Pohled do duše, představil se také jako předskokan pražského koncertu americké zpěvačky Beyoncé a jako host turné zpěvačky Anny K. Poté ale prožil divoká léta, která charakterizují názvy jeho alb z té doby - V opilosti (2013) a Pády (2015).

Nálepky zpěváka jednoho hitu se postupem času zbavil. Zatím poslední studiové album Vlastní svět, které obsahuje například hit Léto 95, vydal v roce 2018 a o rok později se stal zpěvákem roku v anketě Žebřík.

O Ztraceného písně mají zájem i další interpreti, skládá například pro Lucii Bílou nebo Hanu Zagorovou. Pro loni zesnulého zpěváka Karla Gotta napsal titulní skladbu jeho posledního studiového alba Ta pravá.

Témata: Marek Ztracený