Jiří Pomeje (†54): POSLEDNÍ SLOVA před smrtí! Tohle napsal příteli Páskovi!

Jiří Pomeje 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. února 2020 12:48

Zesnulý herec a dabér Jiří Pomeje (†54) měl do poslední chvíle chuť žít. Ukazuje to nově zveřejněný dopis, který poslal svému kamarádovi Pavlu Páskovi těsně před tím, než zemřel.

Oporou těžce nemocnému Pomejemu byl blízký přítel Pavel Pásek, který Jirkovi financoval péči v nemocnici. Tam ale 26. února 2019 dabér zemřel.

"Jirka už nemohl mluvit, tak jsme si jen psali dopisy," prozradil teď deníku Aha! Pásek a prozradil, co bylo napsáno v dopise, který mu přišel pouhých 40 hodin před Pomejeho smrtí.

"Svěřil se mi, jak mu hrozně chutná obyčejná voda a jak se těší do lesa. Na to, že to bylo krátce před skonem, tak si řeknete, jak je tohle možné. Komunikujete s člověkem, který chce žít, a najednou je konec," svěřil se  Pásek.

"Chybí mi, život je bez toho šílence smutný a chudší. Byl to opravdu šílenec, v tom dobrém slova smyslu. My se znali dvacet let a já byl pokaždé fascinovaný tím, jak přišel do společnosti, začal mávat rukama a musel být nepřeslechnutelný. Byl zkrátka rád středem pozornosti," zavzpomínal nyní podle Aha Pásek.

Témata: Jiří Pomeje Jiří Pašek