Hana Zagorová mu zachránila život! Karel Vágner řekl, jak se to stalo!

Hana Zagorová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. února 2020 15:26

Hana Zagorová dlouhá léta spolupracuje s kapelníkem Karlem Vágnerem, který nyní v rádiu prozradil, že mu populární zpěvačka před několika desítkami let zachránila život. Jak se to stalo?

S Hanou Zagorovou jsou neodmyslitelně spjati dva muži. Prvním je pochopitelně její manžel, operní pěvec Štefan Margita, tím druhým pak dlouholetý kapelník Karel Vágner, který v rozhlasovém vysílání prozradil, jak moc osudové pro něj bylo setkání s touto zpěvačkou. Bez ní by nejspíš nikdy nezplodil šest potomků.

Při prvním setkání to ještě netušil. „S Hankou jsme se poprvé potkali ještě na konzervatoři, když jsme jeli s kapelou hrát do Plzně. K rozhlasu tehdy přišla holčička, měla zelené šatičky a říkala: Mám 38 horečku, ale pokud chcete, pojedu,“ řekl dle webu rozhlas.cz v pořadu Moje hvězdy.

Pak se setkali ještě mnohokrát, např. v kapele, která se dávala dohromady pro Evu Pilarovou. „Tam už jsme se vyloženě skamarádili a ona byla tím člověkem, který mne přemluvil, abych z kapely odešel,“ přiznává Vágner.

„Hanka tehdy chtěla, abych jí postavil kapelu. Tím mi zachránila život, protože jsem nebyl v letadle, s nímž skupina Evy Pilarové tragicky havarovala. Beru ji jako dárek od pánaboha, protože tak úžasného, láskyplného a profesionálního člověka bych těžko hledal,“ dodal hudebník.

Témata: Hana Zagorová Karel Vágner