Miroslav Donutil o této roli pochyboval! Než mu řekli, koho bude hrát!

Miroslav Donutil 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. února 2020 15:38

Miroslav Donutil už odehrál během své kariéry desítky, ne-li stovky rolí, některými se proslavil, jiné skončily v zapomnění. Oblíbený herec teď přiznal, o které postavě pochyboval. Jak ho nakonec režisér přesvědčil?

Miroslav Donutil toho během posledních pár desítek let odehrál ve filmu i na divadle spoustu, stačí vzpomenout třeba na Sluhu dvou pánů či postavy v Pelíších nebo Dědictví aneb kurvahošigutntag. Třebíčský rodák ale před pár dny ve vysílání Českého rozhlasu přiznal, že si sám sebe v jedné slavné roli moc představit neuměl.

V pořadu Blízká setkání dostal populární herec dotaz, zdali se mu splnily jeho herecké sny a zahrál si role, které chtěl. „Já neměl herecké sny, ale vždycky někdo přišel a řekl: Tohle pro tebe máme,“ svěřil se dle webu rozhlas.cz známý vypravěč.

„V Národním divadle a v Divadle Husa na provázku jsem hrál krásné role. Existuje 10 mezinárodně uznávaných divadelních her a z těch deseti se mi poštěstilo hrát v osmi,“ pochlubil se Donutil, který následně prozradil, kdy pochyboval.

Jednou se prý těšil na volnější sezónu, než přišel režisér Nebeský a nabídl mu roli Don Juana. „Já málem omdlel. Vždyť je to vysoký ztepilý muž s uhrančivým pohledem, před kterým ženy padají do kolen. A on říká: Ne, je to padesátiletý hajzl, který si nikoho neváží. Tak povídám: Aha, to je dobře obsazené,“ zavzpomínal Donutil.

Témata: Miroslav Donutil