Karel Gott a skandál na pohřbu? Nové informace o kauze!

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 37

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. února 2020 10:07 | Aktualizováno: 25. února 2020 9:27

Ani tak smutná událost, jakou byl pohřeb českého slavíka Karla Gotta, se neobešla bez skandálu. Postaral se o něj tehdejší ministr dopravy Vladimír Kremlík, který se ke kauze nyní vrátil a řekl, co se tehdy odehrálo.

Kremlíkovi se během rozloučení s Gottem nechtělo čekat na sobotní mši, kam byli zvaní všichni členové vlády, a proto se rozhodl zúčastnit se rozloučení na Žofíně.

Na tom by nebylo nic divného, kdyby si stoupnul do fronty tak jako všichni ostatní. Ministr ale využil služební vůz k tomu, aby v ní stát nemusel. A tak všechny poctivě čekající předběhl.

Tím ale naštval premiéra Andreje Babiše. "Pan ministr má být v práci a rozloučit se mohl večer do 22 hodin. Navíc, pokud vím, má pozvání na sobotu. Takže, pokud je to, jak píšete, tak je to nepřijatelné a ministrovi to vysvětlím, že takhle se chovat," řekl tehdy serveru idnes premiér.

Sám Kremlík se po vlně kritiky rozhodl omluvit. "Moc jsem si přál vyjádřit Karlu Gottovi úctu. Jeho písničky jsem poslouchal od dětství a mám je hrozně rád. Uznávám ale, že předběhnout čekající lidi kvůli nabitému programu bylo nevhodné a omlouvám se za to," uvedl.

Ke kauze se dnes v rozhovoru pro Hospodářské noviny vrátil. "Já jsem nepředbíhal ve frontě, měl jsem povolení k vjezdu do Paláce Žofín od Úřadu vlády, který ­organizoval rozloučení," tvrdí exministr.

"Určitě bych si nikdy nedovolil kohokoliv předbíhat ve frontě. Podobné povolení obdržely určitě desítky lidí. Lidsky mě to mrzelo, ale vystoupil jsem z auta u vchodu a zrovna tam stál jeden novinář. Už to nešlo napravit," dodal.

Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit 11. října v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49.000 lidí. O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam se přišli s Gottem rozloučit příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Tento den byl zároveň dnem státního smutku. Hrob slavného zpěváka je na hřbitově na pražských Malvazinkách.

Témata: Karel Gott Vladimír Kremlík