Helena Vondráčková: Co dnes dělá slavná zpěvačka?

Vondráčková, Helena 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. února 2020 9:44

Zpěvačka Helena Vondráčková nelení ani po sedmdesátce. 4. dubna zahájí v Trutnově česko-slovenské turné s názvem Vzhůru k výškám, během kterého dvakrát vystoupí v Praze.

Na chystané turné si jako hosty pozvala taneční skupinu Tap Academy Prague, Olgu Lounovou a Václava Noida Bártu. Vedle turné v Česku a na Slovensku bude mít také několik koncertů v Polsku a se zpěvačkou Marylou Rodowiczovou se v létě chystá na několik společných vystoupení do Chicaga. V Polsku, kde s písní Malovaný džbánku získala v roce 1977 Grand Prix na festivalu v Sopotech, má Vondráčková stále silnou pozici. Stala se tam porotkyní velké televizní show StarVoice, pěvecké soutěže známých osobností, a natočila pět dílů oblíbeného televizního pořadu s názvem Jaká to melodie.

Tento týden byla Vondráčková v Praze v porotě čtvrtého ročníku dětského pěveckého festivalu San Remo Junior, kde spolu s ní mimo jiné zasedli Miro Žbirka, Lenny, Jaroslav Svěcený, Ondřej Soukup, Lucie Šoralová nebo Pavel Vítek. "Shodli jsme se na tom, že se pravděpodobně jednalo, co se týká kvality zpěvu, o nejsilnější ročník," konstatovala.

Vondráčková, která má za sebou několik hereckých rolí, si zahraje v nové komedii Dušana Rapoše Ženská pomsta, která bude mít premiéru 9. září. Při té příležitosti by chtěla pokřtít své nové album, které natáčí. "Zásadnější než ty moje tři věty ve filmu je nazpívání titulní písně, kterou napsali Lešek Wronka a Petr Šiška. Chtěla bych ji zařadit jako bonus nového cédéčka," řekla.

K natáčení nové studiové desky oslovila Vondráčková Ondřeje Gregora Brzobohatého, Ondřeje Soukupa, Václava Noida Bártu nebo Lucii Šoralovou, producentem alba je hudebník a aranžér Kája Mařík, dalším výrazným spolupracovníkem se stal Vašo Patejdl. "Chceme, aby album bylo postavené na živých nástrojích," podotkla Vondráčková, která zatím poslední album Dávno vím svý vydala v roce 2017.

Témata: Helena Vondráčková