Helena Vondráčková teprve dnes zakončí oslavy sedmdesátin

Vondráčková, Helena 7

Autor: Jan Novák, stars24.cz

20. ledna 2018 6:47

V O2 areně se dnes uskuteční odložený koncert zpěvačky Heleny Vondráčkové, která v Praze zakončí oslavy svých narozenin. Vystoupení se mělo původně konat loni v listopadu, důvodem jeho přesunutí byl nedostatek termínů v největší české hale.

Sedmdesáté narozeniny, které připadly na loňského 24. června, oslavila Vondráčková na turné po velkých halách. Výroční koncert výrazné postavy tuzemské populární hudby nabídne průřez celou její pěveckou kariérou. Nebudou chybět nejznámější hity jako Dlouhá noc, Proč mě nikdo nemá rád nebo Sladké mámení. Návštěvníci se mohou těšit na hudební, světelnou a taneční show.

V průběhu večera vystoupí řada gratulantů z české hudební scény. Účast potvrdili Bára Basiková, Vašo Patejdl, Michal David, Josef Vojtek, Fragile, Tomáš Slavíček nebo tanečníci ze studia Tap Academy Prague. Martu Kubišovou a Václava Neckáře, se kterými kdysi Vondráčková tvořila úspěšné trio Golden Kids, však diváci kvůli vzájemným rozporům neuvidí.

Své narozeninové turné zahájila Vondráčková loni 13. dubna v Boby centru v Brně. Přímo v den svých narozenin zazpívala na dlouho dopředu vyprodaném koncertu na hradě Karlštejn. Program nabídl také písničky z jejího aktuálního alba Dávno vím svý, které v pop-šansonovém stylu natočila s autory, kteří byli často o generaci mladší. Nové nahrávky označila za "intimní životní výpověď". K jejím sedmdesátinám přichystal Supraphon také vydání pěti CD s jejími písněmi. Výběr zahrnuje šedesátá léta, album věnované textům Zdeňka Borovce i novinky, mezi které patří duet s Leonou Machálkovou.

Pražské Divadlo Broadway na jaře 2019 uvede muzikál Kvítek mandragory s písněmi Heleny Vondráčkové. Režisérem bude choreograf a scenárista Radek Balaš. Autoři mají pro Vondráčkovou v případě jejího zájmu připravenu jednu z rolí. Kvítek mandragory není podle režiséra Balaše životopisem Vondráčkové, ale vychází z písní, které interpretuje.

Témata: Helena Vondráčková