Tomáš Plekanec vyrazil dech: VELKÉ GESTO!

Tomáš Plekanec 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. února 2020 15:36 | Aktualizováno: 21. února 2020 22:39

Tomáš Plekanec se především stará o blaho své partnerky Lucie Šafářové a jejich novorozené dcery Leontýnky, stíhá ale myslet i na ostatní. Známý hokejista momentálně chystá jedno velké gesto.

Každý není jako Jaromír Jágr, který hraje hokej na profesionální úrovni i po 48. narozeninách, a tak je pravděpodobné, že kariéra Tomáše Plekance se v jeho 37 letech pomalu chýlí ke konci. Zatím ale ještě nastupuje v extralize za brněnskou Kometu.

Za sebou má ovšem světové šampionáty i olympijské hry v dresu české reprezentace, působení v domovském klubu ve středočeském Kladně a dlouholeté angažmá v zámořské NHL za tým Montreal Canadiens. A jak to tak u profesionálních sportovců bývá, během let nasbíral spoustu cenných suvenýrů.

Plekanec se teď minimálně části z nich zbavuje. Proč to dělá? Jde o dobrou věc. „Moje sbírka podepsaných a hraných rukavic za celou kariéru – olympiáda (Soči, Vancouver), NHL, MS… Některé z nich budou v aukci na podporu nadačního fondu Radost dětem,“ prozradil na svém instagramovém profilu.

Zdali dá do aukce něco i jeho současná partnerka Lucie Šafářová, která během úspěšné tenisové kariéry bezpochyby také získala mnoho cenných artefaktů, není jasné.

Témata: Tomáš Plekanec