Marie Rottrová hlásí velký comeback? Fanoušci čekali 9 let!

Marie Rottrová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. února 2020 21:10

Marie Rottrová si s novinkami dávala na čas. Fanoušci populární tuzemské zpěvačky čekali dlouhých devět let, až tento týden se dočkali velkého oznámení.

Marie Rottrová po devíti letech natočila novou píseň, jmenuje se Cesta a vznikla pro šestidílnou krimi sérii Zrádci režiséra Viktora Tauše. Text napsal Tomáš Belko, hudbu složil a nahrávku produkoval Petr Ostrouchov, na klavír a varhany Hammond doprovází Rottrovou Ondřej Pivec, držitel ceny Grammy za album Gregory Portera.

První díl seriálu uvede Česká televize 23. února. Tvůrci však už nyní představili na internetu píseň Cesta s filmovými záběry, klasický videoklip slibují těsně před zahájením vysílání.

"Klip k ústřední písni Cesta empatizuje právě tento hrdinou chybně si vyložený mýtus. Hlas Marie Rottrové zde zastupuje a souzní s rodiči hlavní postavy. Je to píseň matky svému synovi," vysvětlil producent a režisér Viktor Tauš.

Rottrová vydala poslední studiové album Stopy vydala v roce 2009. "Ze spolupráce s Marií Rottrovou mám velkou radost, píseň Cesta jsme jí s Tomášem Belkem napsali na tělo. Paní Rottrová pro mne patří mezi hrstku skutečně profesionálně vybavených a v projevu velmi důvěryhodných českých zpěvaček. Těch pár společných hodin ve studiu byl pro mne velký zážitek," říká Ostrouchov, který je zároveň autorem hudby pro celý seriál Zrádci.

Témata: Marie Rottrová