Stáňa Lekešová: Nemoc tajila prakticky přede všemi!

Lucie Křížková a Stáňa Lekešová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. února 2020 21:55

Stáňa Lekešová nás opustila zhruba před měsícem a půl. Pro řadu lidí byla zpráva o jejím úmrtí naprosto nečekaná. Překvapení byli i kolegové a kamarádi. Jaké to má vysvětlení?

Roky byli televizní diváci i rozhlasoví posluchači zvyklí vidět nebo slyšet Stanislavu Lekešovou (†63), letos už se jí bohužel nedočkají. O Vánocích totiž zaskočila celé Česko smutná zpráva o jejím úmrtí. Byla o to více nečekaná, že se nesvěřila ani kolegyním v práci.

Až v prosinci se o její diagnóze dozvěděla kolegyně z pořadu Sama doma Lucie Křížková. Ještě poslední týden v listopadu spolu obě moderovaly. „Chtěla si všechno užít do poslední chvíle, já to vím čtrnáct dní. Byla strašně statečná,“ řekla serveru blesk.cz.

„Já se pořád nemůžu vzpamatovat a o Stáně mluvím v přítomném čase. Pořád tady je a pořád mi zvoní její smích,“ řekla dle webu ČRo Marie Retková, která se s Lekešovou potkala v televizi. Obě totiž působily v roli hlasatelek.

Zatímco kolegyním a kamarádkám o nemoci neřekla, doma o ní pochopitelně věděli. „Ano, my si v rodině všechny důležité věci ihned sdělujeme. A následně vše řešíme a prožíváme spolu. Takže od chvíle, kdy se maminka dozvěděla diagnózu, to byla hned záležitost celé rodiny,“ přiznala její dcera Kristina serveru blesk.cz.

Témata: Stanislava Lekešová