Ivana Gottová slyší chválu v němčině: Tohle udělala s láskou!

Karel Gott s manželkou Ivanou 10

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. února 2020 13:31

Ivana Gottová je určitě ráda, když na její adresu zaznějí vlídná slova. Pochvalu teď dostala i z Německa, kde se jejího manžela vážili jako velmi dobrého zpěváka. Čím jednoho z tamních spolupracovníků Karla Gotta potěšila?

Před Vánoci byl na hřbitově na Malvazinkách na dohled od legendární vily na Bertramce odhalen hrob Karla Gotta (†80), který nás opustil v říjnu loňského roku. Hned k němu začali mířit fanoušci i jeho blízcí, včetně těch z Německa.

Inspekční cestu do Prahy podnikl také jeho někdejší manažer Wolfgang Kaminski, který nešetřil chválou. „Je to místo odpočinku, jaké by si Karel přál. Jeho žena Ivanka navrhla všechno neuvěřitelně láskyplně,“ řekl v rozhovoru pro magazín Das Neue Blatt.

Místo posledního odpočinku legendárního zpěváka samozřejmě není pouze dílem vdovy. Na podobě hrobu spolupracovala s akademickým architektem Jiřím Deylem a inženýrem Pavlem Štruncem. Těm patří také velký dík.

Kaminski dělal Gottovi manažera dlouhá léta, ještě v září ho stihl na Bertramce navštívit. Dokonce mu přivezl vyhlášené pivo z právě zahájeného Oktoberfestu. „Karel má mnichovské pivo velmi rád a věděl jsem, že mu udělá radost,“ řekl tehdy webu blesk.cz.

Témata: Ivana Gottová Karel Gott