Víťa Starý z Mandrage: Deset let mu nikdo nepomohl?!

Skupina Mandrage ukončovala své 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. února 2020 10:48

Problémy zpěváka Víti Starého stály za nečekaným koncem kapely Mandrage, která patřila na české scéně k nejpopulárnějším. Teď ale vychází najevo, že se možná všemu dalo už dávno zabránit.

Fanoušky kapely Mandrage jistě potěšila zpráva, že problémový zpěvák Vít Starý údajně nastoupil na léčení. Rozčílit je ovšem mohla slova jiného člena kapely, který naznačil, že se potíže s frontmanem táhly. Nabízí se otázka, zdali by formace nemohla pokračovat, kdyby se zpěvákovi zavčas pomohlo.

„S Víťou jsem prožil dvacet let. Všude se to prezentuje, jako by se najednou stala nějaká radikální změna a on najednou nějakým způsobem sešel. Ale tohle není problém posledních dvou měsíců. Je to problém deseti let. Viděl jsem ho každý den, jak vypadá,“ prozradil kytarista Pepa Bolan v rozhovoru pro pořad Život ve hvězdách. 

Starého existence podle jeho slov závisela na fungovaní kapely. „Vždycky, když jsme měli nějakou pauzu a nehráli jsme, každej jsme si šli po svým, abychom si od kapely na chvilku odpočinuli. To byla ale zároveň vždycky ta doba, kdy šel Víťa strmě dolů,“ vysvětlil.

Členové kapely momentálně s frontmanem v kontaktu nejsou. Nikdo ani netuší, zdali je třeba někdy požádá o pomoc. Do hlavy mu prý nikdo nevidí. „Víťa je poměrně složitá introvertní osobnost. Se svými duševními problémy se nesvěřuje ani svým nejbližším kamarádům,“ dodal Bolan. 

Témata: skupina Mandrage