Kamila Moučková a její ŽIVOTNÍ DRAMA: Vyvedli ji vojáci!

Kamila Moučková, foto: Zuzana Páchová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. února 2020 8:59

Kamila Moučková je velice inspirativní osobností. Legendární televizní hlasatelka přišla o práci po srpnové invazi 1968, kdy zažila největší životní drama. Zasáhnout proti ní museli vojáci.

Jak vás stars24.cz informoval, televizní legenda Kamila Moučková byla tento týden hostem v Show Jana Krause, kde mimo jiné povídala o problematickém vztahu s otcem, který nejvíce ovlivnily události přelomového roku 1968. S tímto letopočtem je spjaté i největší životní drama jednadevadesátileté dámy.

Tou dobou už Moučková přes deset let pracovala jako hlasatelka Televizních novin, které se začaly vysílat v lednu 1957. Už před tímto angažmá měla sedmiletou pracovní zkušenost z Československého rozhlasu.

Během invaze vojsk Varšavské smlouvy se legendární hlasatelka slavně zapojila do protiokupačního vysílání televize i rozhlasu, v den příchodu cizích armád 21. srpna vysílala celý den. Až do momentu, kdy ji ze studia vyvedli ozbrojení sovětští vojáci.

V dubnu 1970 vláda vydala dekret, jímž se Kamila Moučková odvolávala z vysílání televize. Poté krátce působila v dabingu, roku 1970 ji z ČST propustili. Na obrazovku se vrátila až po revoluci v roce 1989. 

Témata: Kamila Moučková