Brzobohatému se vrací útok na Zemana!

Ondřej Brzobohatý

Autor: Ďásková, stars24.cz

18. ledna 2018 11:58

Ondřej Gregor Brzobohatý vyčetl stávajícímu prezidentovi, že se zbytečně lomí v pase před východními mocnostmi a panáčkuje na jejich povel.

„Miloš Zeman je nejen v mých očích notorický lhář a oportunistický pohádkář, který se nezdráhá snížit se k těm nejzákeřnějším útokům a vykonstruovaným podvodným kampaním, aby zdiskreditoval své soupeře. Nezapomínejme na kampaň minulou, ve které se neštítil vůči Karlu Schwarzenbergovi použít ničeho,“ uvedl ve svém facebookovém prohlášení hudebník.  

Máslo je ale i na jeho hlavě. Sám Gregor před třemi lety vystupoval v čínské televizi, kde za hlasitého skandování čínských diváků chytal do pusy na provázku visící jablko. Když moderátor přirovnal českého muzikanta k Johnnymu Deppovi, neváhal ani na chvíli a ještě se do slavného herce schválně stylizoval.  

Záběry ho donutily k vysvětlení, proč to udělal. Prý tím propagoval Česko a je na to hrdý. Ondřej Gregor se v roce 2015 účastnil projektu českého ministerstva zahraničí za podpory Miloše Zemana, který mimo jiné rozvíjel vztahy Česka s Čínou. Ondřej a jeho manželka Táňa v rámci projektu vystoupili spolu s dalšími českými celebritami v žánrově zábavné show, kterou sledovalo 100 milionů Číňanů. 

„Jsem hrdý na naši zemi a vždy mi je ctí ji propagovat a prezentovat všude ve světě. Určitě ale tuto aktivitu ministerstva zahraničí, které mě před více než dvěma lety oslovilo, nelze vykládat jako podporu jakéhokoli politika či strany. Prezentací České republiky v pořadu Day Day Up jsem tehdy rozhodně nepropagoval Miloše Zemana a jeho politiku. Pokud to tak někdo chápe, chápe to opravdu špatně,“ uvedl na dotaz Blesku Gregor.

„Propagovat naši zem a nekriticky servilně podlézat jiné mocnosti nejsou stejné věci. Propagovat Českou republiku mi bude vždy ctí, ale rozhodně to automaticky neznamená souhlas s jakoukoli konkrétní zahraniční politikou, ať už ji nastavuje prezident, nebo ministr zahraničí. To skutečně ne,“ dodal Brzobohatý. 

Témata: Miloš Zeman Ondřej Brzobohatý Taťána Kuchařová Čína Facebook