Karel Gott (†80) ČTYŘI ROKY věděl, že zemře?

Karel Gott 13

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. února 2020 12:39 | Aktualizováno: 8. února 2020 14:51

Zesnulý zpěvák Karel Gott navždy opustil své fanoušky a rodinu před více než čtyřmi měsíci. Věděl snad ale mnohem dříve, že se jeho čas chýlí ke konci?

Gott si za posledních několik let prošel řadou nemocí včetně rakoviny, která se mu nakonec stala osudnou. Ačkoliv bojoval, ke konci se nemoci oddal a podlehl jí. Pro Česko i další státy to byla neuvěřitelná rána.

některé jeho dřívější kroky ale ukazují, že o blížícím se konci možná věděl už před čtyřmi lety. Právě tehdy, na přelomu ledna a února, dospěl k zásadnímu rozhodnutí.

Svou milovanou vilu na Bertramce i s přilehlými pozemky se rozhodl přepsat na svou manželku Ivanu Gottovou.  To vše v hodnotě desítek milionů korun, jen hodnota vily tehdy byla odhadována na 50 milionů.

Darovací smlouvu na vilu a přilehlé pozemky v památkově chráněném území, zahradu a nádvoří s velkou garáží, navíc údajně sepsal už o několik měsíců dříve. 

Není bez zajímavosti, že Ivana Gottová o dcerách Lucii a Dominice se v darovací smlouvě nemluvilo. Lucii ale v minulosti koupil byt a Dominice tehdy platil bydlení.

Témata: Karel Gott