Kamila Moučková bez okolků: Problematický vztah s otcem!

Kamila Moučková v Show Jana Krause

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. února 2020 12:32

Životní osudy Kamily Moučkové jsou nesmírně zajímavé, proto samozřejmě zajímaly i Jana Krause, který si televizní legendu pozval do své talk show. Hlasatelka se rozpovídala o problematickém vztahu s otcem.

Jednadevadesátiletá Kamila Moučková neustále udivuje svou vitalitou, tento týden kupříkladu zavítala do Show Jana Krause, kde opět vyprávěla o svých strastiplných životních osudech. Někdejší televizní hlasatelka toho totiž během svého života zažila opravdu mnoho.

„Já jsem vlastně začala žít v demokratické zemi až ve svých jednašedesáti letech. Když mi bylo jedenáct let, začala okupace naší země Německem a pak přišli komunisti. A v tomhle jsem žila celý život,“ připomněla Moučková, která také prozradila, že původně začínala jako herečka, než zakotvila v televizi.

Tam musela skončit po srpnové invazi, která měla dopad i na její osobní život. Po roce 1968 se názorově rozešla s tatínkem Vilémem Novým, který byl přesvědčeným komunistou. Vpád Sovětů do Československa tedy obhajoval, později dokonce v souvislosti se smrtí Jana Palacha mluvil o tzv. studeném plameni.

„To jsem se za něj opravdu styděla,“ přiznala bez okolků Moučková s tím, že se pak nějaký čas nebavili. „Pak jsme spolu přes deset let nemluvili, až když už byl špatný, chtěl vidět mě i vnoučata. Ale o politice jsme se už nikdy nebavili,“ dodala.

Témata: Kamila Moučková