Kytarista Mandrage o problémech zpěváka: Víťa z nich dělá pitomce?

Skupina Mandrage ukončovala své 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. února 2020 9:24

Osud zpěváka Mandrage Víta Starého zajímá v posledních dnech a týdnech mnoho lidí. Nejblíže k němu pochopitelně mají kamarádi z kapely. Jeden z nich teď promluvil o jeho problémech a naznačil, že kvůli němu vypadají jako pitomci.

Počátkem února se přestala psát historie populární tuzemské kapely Mandrage, která svůj poslední koncert odehrála bez zpěváka Víti Starého, jehož osobní problémy konec úspěšné formace zapříčinily. Nejčastěji se mluví o drogách. Kytarista Josef Bolan to nepřímo potvrdil.

„Nikdo po mně nemůže chtít, abych zastal funkci toho, který to potvrdí, ale stejně tak je mi nepříjemné ze sebe neustále dělat pitomce a tvářit se, jako že jsem slepej a úplně blbej. I přesto si konkrétně tohle bude muset Víťa zodpovědět sám,“ řekl webu novinky.cz s tím, že zdravotní i psychická situace u frontmana nikdy nebyla dobrá.

Do příprav posledního koncertu už se prý Starý nezapojil. „Víťa dotáhl ten rokenrol k absolutnímu maximu a klidně bych ho chováním přirovnal k Jimu Morrisonovi. Nikdy jste nevěděl, co právě udělá, a zatímco ostatní trnuli hrůzou, on byl v klidu. A to opravdu nemyslím nijak ve zlém, ale spíš mě to baví,“ konstatoval kytarista.

Ten také prozradil, že s kapelou mohl být ámen už dávno. V roce 2012 byla situace podobná. „Akorát se nám podařilo Víťu přesvědčit, že by měl se sebou něco dělat. Kapela mu zařídila vše, co k tomu potřeboval, včetně odborné pomoci. Bohužel se to už tenkrát nesetkalo s úspěchem,“ dodal Bolan.

Témata: skupina Mandrage