Karel Gott (†80) stihl před smrtí zajímavou věc! Má to velkou...

Karel Gott 15

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. února 2020 13:13 | Aktualizováno: 5. února 2020 21:27

Karel Gott byl navzdory vážné nemoci, která ho nakonec připravila o život, velice aktivní, dokud to bylo jen trochu možné. Proto stihl před smrtí několik zajímavých věcí, o kterých vědělo jen pár lidí.

Karel Gott (†80) stihl před svým odchodem na věčnost řadu věcí, o kterých se toho moc nevědělo. Jak informuje blesk.cz postaral se o výrobu „posmrtného“ dárku pro vdovu Ivanu Gottovou, který má prý hodnotu půl milionu korun. O co se má podle zmíněného serveru jednat?

Jde o křišťálový odlitek jeho dlaně, který nechali vyrobit provozovatelé litoměřického Muzea Křišťálový dotek. O jejich úmyslu psal loni v říjnu web denik.cz, kdy už bylo jasné, že dílo vznikne. „Synovi se otisk ruky podařilo získat zhruba před měsícem,“ řekl tehdy webu kurátor muzea Alexander Huňát.

Vystavení odlitku plánovali už pro letošní rok. Mistrovy dlaně ovšem měly vzniknout dvě, kopii chtělo muzeum věnovat Gottově rodině. Získat potřebný vzorek, aby mohl umělecký kousek vzniknout, přitom nebylo vůbec jednoduché.

„Poprvé jsme jednali s Karlem Gottem o získání otisku jeho ruky zhruba před čtyřmi lety. V tu dobu však onemocněl rakovinou mízních uzlin a nám nepřišlo vhodné o to dále usilovat,“ zavzpomínal loni Huňát. Nakonec se ale všechno podařilo.

Témata: Karel Gott