Anička Slováčková o strachu z rakoviny: MŮŽE SE VRÁTIT!

Anna Slováčková 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

5. února 2020 11:15

Anička Slováčková nadále otevřeně hovoří o svém boji se zákeřnou rakovinou. Talentovaná herečka a zpěvačka věří, že nemoc porazí. Už teď jí je ale jasné, že nemusí jít o poslední bitvu.

Celé Česko už několik měsíců sleduje, jak Anička Slováčková statečně bojuje s rakovinou prsu, kterou jí lékaři diagnostikovali poté, co si nahmatala bulku. Momentálně podstupuje druhou fázi léčby, opět jde především o chemoterapie. Ve volné chvíli si našla čas na rozhovor v internetové televizi DVTV.

Herečka a zpěvačka přiznala, že si někdy neuvědomuje, co jí vlastně je. „Beru to někdy až moc na lehkou váhu, mám takovej pocit, ale já si myslím, že je to taková jistá forma toho, aby se z toho člověk nezbláznil. Člověk to prostě nemůže brát až tak vážně,“ myslí si.

Dcera slavných rodičů také prozradila, jakou roli teď v jejím životě hraje strach. „Strachu se ubránit nedá, já ale měla větší strach z toho, co mě čeká. Ne z nemoci, já měla strach z toho, jak bude probíhat léčba, jak to vezme okolí, jak to vezmou lidi v práci, v divadle,“ svěřila se.

Slováčková je přesvědčená, že zákeřnou chorobu porazí, zároveň je ale smířená, že ji v budoucnu může mít znovu. „Tak mě to potkalo, tak mě to zase za chvilku opustí, třeba se to někdy vrátí, ale už to bude navěky mojí součástí,“ dodala.

Témata: Anna Slováčková