Stanislava Lekešová (†63): V práci ji měli za zdravou! Teď shánějí náhradu!

Lucie Křížková a Stáňa Lekešová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. února 2020 8:51

O Vánocích všechny zasáhla zpráva o smrti moderátorky a někdejší televizní hlasatelky Stáni Lekešové. V televizi ji přitom všichni měli za zdravou. Teď musí jednat a sehnat za ni náhradu.

Od pro mnohé nečekaného úmrtí Stanislavy Lekešové (†63) uplynul už více než měsíc, během kterého už Rozhlas představil její náhradnici. Naopak v České televizi, kde uváděla pořad Sama doma, je situace podle všeho složitější.

Podle informací, které uvádí server blesk.cz, budou její parťačku Lucii Křížkovou v moderátorské dvojici minimálně do konce března doplňovat ostatní kolegyně. Na stálé náhradě se prý sice již pracuje, žádné konkrétní jméno ale ještě nepadlo.

Televizi dostal do této situace fakt, že Lekešová se o nemoci svěřila jen několika lidem. „Připadala si zdravá právě proto, že ji v práci jako zdravou vnímali. Zároveň také nechtěla nikomu takovou zprávou ublížit,“ vysvětlila Aha! její dcera Kristina.

„Sice věděla, že jednou stejně dojde k nejhoršímu a všichni se to dozvědí, ale moc by ji trápilo, kdyby viděla ustarané obličeje těch, co má mimo rodinu ráda,“ dodala třiadvacetiletá dívka.

Témata: Stanislava Lekešová