Ladislav Mrkvička stále marodí: Nemohu se pohybovat, přiznal!

Ladislav Mrkvička ve filmu Staříci

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. února 2020 11:20

Jeho poslední film sbírá vavříny, Ladislav Mrkvička u toho ovšem chybí. Na vině jsou vážné zdravotní potíže, které herci neumožnily účast na předávání filmových cen. Jak špatné to s ním je?

Ještě loni v říjnu si Ladislav Mrkvička navzdory zdravotním potíží došel pro Thálii, na víkendové vyhlášení Cen filmových kritiků už cestu nevážil. Herec, který už 16 let bojuje s Parkinsonovou chorobou, tentokrát o účasti nemohl ani uvažovat.

Jeho stav se totiž zhoršil kvůli dalším zdravotním problémům. „Je mi to moc líto, že jsem se nemohl zúčastnit. Jsem ale opravdu nemocen a je mi velmi špatně. K tomu všemu, co mně je, jsem se neubránil chřipkové epidemii a skolila mne těžká chřipka,“ prozradil webu blesk.cz.

Na ceremoniál se nemohl v přímém přenosu dívat ani doma. Z pohledu na televizní obrazovku ho totiž bolela hlava. Přesto nezapomněl pogratulovat vítězům. „Jirkovi Schmitzerovi ale ocenění samozřejmě moc přeju, opravdu si ho zaslouží,“ konstatoval.

Na závěr přiznal, že oceňovaní Staříci budou s největší pravděpodobností posledním snímkem jeho bohaté filmografie. „Že budu točit jiný film a stoupnu si před kameru, to už si opravdu neumím představit a neplánuji to. Kvůli zhoršenému zdraví se teď už téměř nemohu pohybovat,“ posteskl si.

Témata: Ladislav Mrkvička