Karla Gotta (†80) viděli skočit z okna! Chtěl se snad zabít?

Karel Gott 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

31. ledna 2020 13:50 | Aktualizováno: 2. února 2020 15:47

Zítra to budou už čtyři měsíce, co nás opustil Karel Gott, přesto na něj jeho kolegové dál v dobrém vzpomínají. S další zajímavou historkou přispěchal Ondřej Hejma, který s Mistrem skákal z okna.

I téměř čtyři měsíce po jeho smrti se stále objevují nové příhody o zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi (†80), kterého v poslední době trápily vážné zdravotní potíže, přesto rozhodně nikdy nepomyslel na to, že by s nimi nebojoval a třeba si vzal život. Naopak ještě krátce před smrtí oslavil 80. narozeniny.

Na oslavě byl i hudebník Ondřej Hejma, který byl podle svých slov požádán o slovní příspěvek a snažil se být vtipný. „Nevím, jestli se mi to povedlo, ale zavzpomínal jsem i na tuto éru s videokazetami. A na závěr jsem dal historku o tom, co pro mě Karel znamená. Karel Gott pro mě byl vždycky takový ten švýcarský frank, takové to nejvíc,“ řekl v pořadu Limuzína.

Frontman kapely Žlutý pes má s Mistrem i jeden nevšední zážitek. „Když byla první SuperStar a poslední koncert duetů, zpíval tam i Karel. Po koncertě jsme se kvůli fanouškům nemohli dostat ven. Někoho napadlo, že vyskáčeme po vzoru Beatles z okna, z prvního patra,“ popsal výchozí situaci.

„Sámer a další mladí vyskákali, netrvalo dlouho a na tom parapetu jsme zůstali my dva senioři, já s Karlem. Otočil jsem se na něj a řekl jsem: Tak co, dáme to, Karle? A on kývl, že ano. Skočili jsme spolu do tmy, dobře to dopadlo a já jsem si uvědomil, že Karel, to je prostě jistota,“ zavzpomínal Hejma.

Témata: Karel Gott Ondřej Hejma