Královna v šoku: Zvrhlý princ dělá ostudu i po konci v královské rodině!

Královna Alžběta II. 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. ledna 2020 21:21 | Aktualizováno: 30. ledna 2020 12:19

Královna Alžběta se v posledních měsících musela vypořádat s koncem dvou princů, kteří byli ve službách monarchie. Jeden z nich se proslavil jako zvrhlík a ostudu dělá britské královské rodiny i po svém odchodu. Co provedl tentokrát?

Princ Andrew loni předehnal synovce Harryho a jeho ženu Meghan, kteří opustili řady královské rodiny až v lednu, když už v listopadu oznámil, že zanechá veřejných povinností. Na vině byl nepovedený televizní rozhovor týkající se jeho vazeb s Jeffreym Epsteinem. Jedna z jeho údajných obětí Virginia Giuffreová tvrdí, že ji Andrew na Epsteinův popud jako náctiletou několikrát donutil k sexu. On obvinění popírá.

Teď vyšlo najevo, že syn britské panovnice nespolupracuje s americkými úřady při vyšetřování kauzy kolem zesnulého Epsteina. Když se princ stahoval z veřejného života, vyšetřovatelům pomoc přislíbil. Buckinghamský palác zatím vyjádření americké prokuratury nekomentoval.

"Princ Andrew s námi dosud vůbec nespolupracoval," prohlásil americký prokurátor Geoffrey Berman s tím, že Andrewa nedávno oslovili prokurátoři i americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) s žádostí o výpověď, která by se zabývala jeho vztahy s americkým finančníkem.

Epstein byl zatčen loni v červenci kvůli obviněním, že nutil k prostituci nezletilé dívky. Začátkem srpna se oběsil ve vězeňské cele v New Yorku. Americký ministr spravedlnosti William Barr už dříve prohlásil, že americké úřady důkladně vyšetří, kdo Epsteinovi při jeho ilegálních aktivitách pomáhal. 

Témata: princ Andrew (syn královny Alžběty) Jeffrey Epstein královská rodina (gbr) Královna Alžběta II.