Dalibor Janda přiznal: Měli se mnou tenhle problém!

Dalibor Janda 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. ledna 2020 15:33

Dalibor Janda dnes trochu upadá do zapomnění, byly ovšem doby, kdy ho především ženy velice zbožňovaly. Nejspíš i proto ležel některým lidem v krku. Populární zpěvák přiznal, kdo s ním měl co za problém.

Popularita Dalibora Jandy dnes zdaleka nedosahuje takové úrovně jako v druhé polovině 80. let, kdy dokázal třikrát za sebou porazit jinak téměř neporazitelného Karla Gotta (†80) v „jeho“ anketě Zlatý slavík. Ovšem i v té době se našli lidé, kterým připadal „nepohodlný“.

Některým komunistům se nezdál jeho projev. „Ano, nesocialistický hlas. Taky mám ještě schovaný dopis. To byl ještě tehdejší ředitel kultury Batrla v Československé televizi a ten prohlásil, že můj vzhled deformuje myšlení socialistického člověka. Takže já jsem měl vůbec zvláštní označení,“ pochlubil se webu idnes.cz.

Dnes už je naštěstí jiná doba, což ovšem populární zpěvák pociťuje i jinak. Fandí mu úplně jiná sorta lidí. „Mé publikum se mění zvláštním způsobem. Jsem překvapený, vždycky jsem míval tak 80 procent žen a 20 procent chlapů. A teď co se týče facebooku, tak mám 60 procent chlapů a 40 procent ženských,“ konstatuje.

Trojnásobný Slavík si to úplně neumí zcela vysvětlit. „Nevím, co se děje. Možná jsem trochu zmužněl, takže dneska mě berou i ti chlapi. Řeknou si ‚hele, to je ten Hurikán!‛“ vysvětlil Janda.

Témata: Dalibor Janda