Karel Šíp: Tenhle vtip jim připadal opravdu nechutný!

Karel Šíp ve svém pořadu Všechnopárty

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. ledna 2020 13:10 | Aktualizováno: 28. ledna 2020 10:03

Karel Šíp jako člověk, který se dlouhá léta úspěšně profiluje jako bavič, dobře ví, že ne každý vtip se povede. Přesvědčil se o tom také ve své talk show, kde se většinou na úvod snaží publikum něčím pobavit. Přinejmenším jednou ale řekl něco šokujícího.

Karel Šíp nedávno oslavil dosažení mety 600 dílů Všechnopárty, je tedy vcelku logické, že ačkoliv se vždy snaží působit nekonfliktně, občas se mu podaří vyvolat rozruch. V nedávném rozhovoru pro Reflex přiznal, že před lety se na začátku pořadu dopustil „nevinného vtípku“, který se řešil na Radě České televize.

„Bylo to o tom, že si různé menšiny stěžují, že jsou málo v televizi, a já jsem na to použil vtip, že už se na tom pracuje, protože například pro romskou komunitu už je připraveno zlepšení: místo jednou týdně se bude pořad Na stopě třikrát týdně,“ vzpomínal oblíbený moderátor.

Příslušné orgány se kauzou opravdu zabývaly a Šíp tehdy vyvázl. Etický panel ve svém stanovisku uvedl, že napadený pořad dle jeho názoru nepodněcoval k nenávisti z důvodu pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka nebo příslušnosti k národnostní nebo etické menšině.

Proti vtipu se každopádně ohradil tehdejší předseda Rady ČT, dramatik Milan Uhde. „Nechal jsem si pořad promítnout, vtip zazněl na začátku, nebyla to improvizace, s tím vtípkem do pořadu moderátor vstoupil. Nemyslím si, že je možné podněcování prokázat, či Šípa z něj podezřívat, ale ten vtip byl nechutný,“ konstatoval dle e15.cz Uhde.

Témata: Karel Šíp pořad Všechnopárty Česká televize