Leoš Mareš: Zahraničí je v šoku z toho, co udělal!

Leoš Mareš 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. ledna 2020 9:49 | Aktualizováno: 29. ledna 2020 20:11

Moderátor Leoš Mareš překvapil nejen doma, ale i v zahraničí gestem, které udělal. Rozhodl se totiž finančně přispět na pomoc Austrálii sužované rozsáhlými požáry, a vyzval k tomu dokonce i veřejnost!

Moderátor Leoš Mareš se s manželkou Monikou vypravil až do daleké Austrálie na prestižní tenisový turnaj Australian open, kde své výkony předvádějí tenistky Bára Strýcová, Petra Kvitová a Karolína Plíšková.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Letěli jsme do Austrálie na čtyři dny. No není to moc.. ???? Zítra už show v Třebíči a v pondělí Ranní show

Příspěvek sdílený Leoš Mareš (@leosmares), Led 25, 2020 v 3:18 PST

Zde se ale v jeho hlavě zrodila myšlenka, kterou realizoval spolu s manželem Karolíny Michalem Hrdličkou. Rozhodli se, že raketu, s níž Karolína vyhrála zápas, nabídnou ve veřejné dražbě.

Vyvolávací cenu stanovil Mareš na 50 tisíc korun a prostřednictvím sociálních sítí mohli lidé přihazovat vyšší částky. K raketě navíc Mareš a Karolína přihodily dvě vstupenky na Wimbledon.

Moderátor věnuje výtěžek z této dražby Austrálie na pomoc v boji proti požárům, které zemi sužují už několik týdnů. Majitelem rakety se nakonec stal Filip, který za ni zaplatil 260 tisíc korun.

Celou akci doprovázely oslavné komentáře lidí, kteří Mareše chválily za to, jak originálně se rozhodl zapojit veřejnost a dát ji možnost přispět. Obdiv neskrývají ani zahraniční, slovenská média, která o této akci také informovala.

Témata: Leoš Mareš Austrálie