Karel Gott (†80) mi odmítl píseň! Skladatel prozradil, jak to proběhlo!

Karel Gott 10

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. ledna 2020 14:36 | Aktualizováno: 26. ledna 2020 20:39

Napsat píseň pro Karla Gotta bylo snem spousty hudebních skladatelů, každému se ovšem uspět nepodařilo. Jeden z autorů nyní prozradil, jak to probíhalo, když Mistr píseň odmítl. Jak to dělal?

Karel Gott (†80) se během své dlouhé hudební kariéry stal interpretem mnoha písní, které složil zástup autorů. Autorem některých z nich byl i skladatel Zdeněk Barták, který se o spolupráci s Mistrem rozpovídal v pořadu Xaver a host na vlnách Českého rozhlasu. 

Na legendárního zpěváka vzpomíná v dobrém. „Třeba takový Karel Gott byl profesionál a byla radost s ním pracovat. Napsal jsem pro něj řadu písní a jeho odchod mě velmi zasáhl,“ svěřil se. S mnohonásobným Slavíkem ale zažil i méně příjemné chvíle.

„Výjimečně se mi stalo, že řekl: ‚Asi to není moje parketa,‘ a tak mi velmi kulantně píseň odmítl,“ přiznal Barták, který spolupracoval také s Hanou Zagorovou, Michalem Davidem, Marií Rottrovou nebo Petrou Černockou.

„Se všemi byla moc dobrá spolupráce. Každý má svůj přístup a já jsem zvyklý pracovat s lidmi dlouhodoběji. Musíte se napřed s interpretem vzájemně poznat, zjistit co chce a co by chtěl zpívat,“ dodal úspěšný skladatel.

Témata: Karel Gott